ταινιες που βλεπουμε τωρα....

.........................................



ταινιες που θελετε να δειτε......

Άν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο χρησιμοποίησε την αναζήτηση βάση του ονόματος της ταινίας που ψάχνεις,του σκηνοθέτη της ή της χρονολογίας κυκλοφορίας της

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ?

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Subconscious(2010,Chris Petropoulos)


Ο Φάνης βλέπει ξανά και ξανά τον ίδιο εφιάλτη.Μια νεαρή γυναίκα που γνώρισε σε κάποιο chat θα γίνει η αφορμή οι εφιάλτες του να ζωντανέψουν....




Το σχόλιό μας:



Ελληνική παραγωγή συμβιβασμένη με τα μέτρα λιτότητας!Κάμερα στο χέρι,δύο φίλοι που αντέχουν να λένε μαλακίες χωρίς να γελάνε και ένα υποτυπώδες σενάριο που δεν πιάνεται από πουθενά!Αν αυτή είναι η άποψη του Chris Petropoulos για τη σκηνοθεσία μιας ταινίας πραγματικά λυπόμαστε πολύ!
Είμαστε της άποψης πως ο τρόμος δεν χρειάζεται ούτε εφέ ούτε λεφτά!Χρειάζεται όμως απαραιτήτως ηθοποιούς-γιατί με τόσες μαλακίες που βλέπουμε τελευταία αρχίζουμε να το ξεχνάμε και ένα σκηνοθέτη που να πιστεύει στο είδος!
Τα παραδείγματα δεν είναι πολλά αλλά υπάρχουν!Ταινίες τρόμου που χωρίς πανάκριβα σκηνικά,εντυπωσιακά εφέ ή χολιγουντιανούς ηθοποιούς καταφέρνουν να στοιχειώσουν τον ύπνο μας!Υπάρχουν σκηνοθέτες που μπορούν με ένα ακόμα και κάτω του μετρίου σενάριο να κάνουν θαύματα!
Από την άλλη χαιρόμαστε όταν αντίθετα σε κάθε αντιξοότητα ένας δημιουργός καταφέρνει να δόσει ζωή στο όραμά του!Πολλά συγχαρητήρια σε όποιον από πείσμα και αγάπη στο είδος προσπαθήσει με όσα μέσα έχει στη διαθεσή του να μας "τρομάξει" αλλά το να κάνεις μια ταινία απλά για την κάνεις μας εξοργίζει!
Ο Chris Petropoulos λοιπόν δεν έχει τίποτα να μας πει και ο πρωταγωνιστής του τα λέει όλα!Η σκηνοθεσία σαν έννοια απουσιάζει παντελώς και η έλλειψη πίστης σε αυτό που κάνουν μετατρέπει μια ταινία τρόμου σε παρωδία του εαυτού της!
Είναι τόσο κακή που δεν μπορείς να μην τη δεις μέχρι το τέλος!Ίσως αυτό είναι το μόνο ατού της!



0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου