ταινιες που βλεπουμε τωρα....

.........................................



ταινιες που θελετε να δειτε......

Άν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο χρησιμοποίησε την αναζήτηση βάση του ονόματος της ταινίας που ψάχνεις,του σκηνοθέτη της ή της χρονολογίας κυκλοφορίας της

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΙΝΙΑ?

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Blindness(2008,Fernando Meirelles)


Μια ανεξήγητη επιδημία προκαλεί τύφλωση στον έναν μετά τον άλλο,τους κατοίκους μιας πόλης.Τα πρώτα θύματα της επιδημίας μπαίνουν σε καραντίνα σε μια παλιά εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική.Ανάμεσά τους βρίσκεται μια γυναίκα που δεν έχει μολυνθεί και είναι η μόνη που μπορεί να σώσει τους έγκλειστους όταν η τύφλωση πάρει διαστάσεις πανδημίας με ότι αυτό συνεπάγεται....



Το σχόλιό μας:


Ένα κοινωνικό θρίλερ-με όλη τη σημασία του όρου-βασισμένο στο μυθιστόρημα του José Saramago,"Περί τυφλώσεως",από το σκηνοθέτη του "Επίμονου κηπουρού" και του "City of God" και με ένα cast εξαιρετικών ηθοποιών.
Όταν οι πολίτες μιας πόλης αρχίζουν και χάνουν το φως τους ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης,οικονομικής κατάστασης ή ιδεολογίας και πόσο μάλλον όταν βρίσκονται έγκλειστοι σε μια παραλλαγή του σπιτιού του "Μεγάλου αδερφού"-με το "αφεντικό" να λείπει- το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης καθορίζει τις πράξεις τους,ο δυτικός πολιτισμός πάει περίπατο και το χάος εδραιώνεται ως η μόνη "θρησκεία".
Παρακολουθούμε τις αντιδράσεις μιας μικρής,κλειστής "κοινωνίας" μπροστά στη θέα ενός κόσμου που μετατρέπεται σε ζούγκλα.Είτε θα φαγωθούμε μέχρις εσχάτων είτε θα οργανωθούμε ξανά από την αρχή προκειμένου να επιβιώσουμε.
Μια καλή μεταφορά του βιβλίου με κάποιες σεναριακές αδυναμίες ως προς το φινάλε που όμως αξίζει το χρόνο σου.Ένταση και προβληματισμός σε ένα πραγματικά "κοινωνικό" θρίλερ,το οποίο εννοείται δεν προσφέρεται για τρόμο αλλά για συζήτηση!

Κατεβάστε την από ΕΔΩ
Υπότιτλοι ΕΔΩ

0 ΣΧΟΛΙΑ:

Δημοσίευση σχολίου